Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cerises, préalablement congelées
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 100 g de liqueur à l'orange, type Cointreau
- 40 g de jus de citron vert
- 15 feuilles de menthe fraîche
- 100 g de glaçons
- 100 g d'eau gazeuse, froide
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 748 kJ / 176.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50 Std.
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min
Décors en pâte d'amande
35 min
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1h 15min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35 min.
Massepain d'Issoudun
1h
Poudre au caramel
1h
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Coupe glacée aux pêches et aux abricots
12 Std. 30 Min
Velouté de betteraves à la mousse de raifort
5h
Orange curd
6u. 25min
Gougères au comté, craquelin et crème truffée
1 godz. 30 min