Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di peperoni, puliti e a pezzi (3 cm)
- 2 cipolle medie a pezzi
- 3 - 4 filetti di acciuga sott'olio
- 10 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patè di peperoncini
30min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Crema di melanzane
50min
Patè di melanzane con coulis di pomodori
2u.
Gnocchi di farro con pesto di melanzane
2u.
Crema di melanzane e peperoncini
35min
Salsa melanzane e mandorle
25min
Composta di melanzane e peperoni
1u. 45min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10min
Pesto alla siciliana
15min