Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di peperoni, puliti e a pezzi (3 cm)
- 2 cipolle medie a pezzi
- 3 - 4 filetti di acciuga sott'olio
- 10 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di carote in agrodolce
1 Std.
Pesto di melanzane
10 Min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 min
Patè di peperoncini
30min
Zucchine piccanti
55 min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10 Min
Pesto ai fiori di zucca e pinoli
10 Min
Crema di melanzane e peperoncini
35min
Crema di melanzane
50min
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min