Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g manteiga
- 170 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 280 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g açúcar
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha integral
- 1 ½ c. chá de sal
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Donuts holes
2 godz. 5 min
Bolachas integrais com creme de abacate
40min
Pão saloio
1h 25min
Donuts de massa choux com doce de leite
1h 30min
Bolachas integrais de laranja
40min
Chamuças
1h 30min
Bolachas de cereais e maçã
50min
Barras de aveia
55min
Bolachas de canela
30min
Croissants
2h
Pão de alfarroba
1 Std. 35 Min