Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g manteiga
- 170 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 280 g leite, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g açúcar
-
30
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha integral
- 1 ½ c. chá de sal
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Croissants recheados com creme de chocolate
3sa
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Carcaças
1h 50min
Waffles cor-de-rosa
8h
Pães de banana e centeio
1 godz. 35 min
Pão Venezia
17h 10 min
Pães de cenoura e cereais
15h
Cacetinhos de centeio
1j 30 menit
Brioches
1 godz. 5 min
Pãezinhos de cereais
2j
Massa lêveda - Pão caseiro
1 godz. 5 min
Croissants
2j