Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g açúcar
- 250 g água
- 130 g amêndoa granulada
Gelado
- 3 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 1 lata de leite condensado cozido (370 g aprox.)
- 3 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 583 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Gelado de cheesecake
13 Std.
Gelado bicolor com praliné
8h 20 min
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1 Std. 10 Min
Pasta tikka masala
1h
Gelado de mel e amêndoa
8h
Dip de espinafres e alcachofra
Brak ocen
Fudge de chocolate e pistácios
24 Std.
Gelado bom
10 Std.
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 Min
Gelado Eton mess
8h
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1 Std. 20 Min