Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 130 g açúcar
- 250 g água
- 130 g amêndoa granulada
Gelado
- 3 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 1 lata de leite condensado cozido (370 g aprox.)
- 3 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 583 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de menta e chocolate
24h
Gelado de menta
12 godz.
Gelado de chocolate
12 godz.
Sopa de meloa
1h
Sopa fria de melão com presunto
10min
Gelado Eton mess
8 godz.
Gelado de requeijão e doce de abóbora
8h 55min
Gelado de nata com chocolate
8 godz. 45 min
Gelado bicolor com praliné
8 Std. 20 Min
Gelado de doce de leite condensado
14h
Petit gâteau de caramelo
15min
Gelado de nata
8 godz.