Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 140 g água
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 240 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 80 g queijo parmesão
- 150 g queijo mozarela fresco cortado em rodelas
- 200 g cebola cortada em lâminas
- 40 g azeite
- 4 malaguetas vermelhas cortadas em rodelas
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piza de salmão fumado e agrião
1ωρ. 30 λεπτ.
Baguetes com azeite, alho e coentros
Brak ocen
Risoto com romã, queijo azul e conhaque
45 min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35 Min
Focaccia recheada
1h 25 min
Calzone
1h 55 min
Pão de piza
1 Std.
Almôndegas de porco
1ωρ. 30 λεπτ.
Cavala à tanoeiro - TM31
50 Min
Ravioli fritos
1 Std.
Kimchi em tortilhas
96 Std.
Piza de Nápoles
50 Min