Bolo de chocolate e avelã com praliné

Bolo de chocolate e avelã com praliné

4.5 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 doses

Składniki

Cobertura
  • açúcar
    130 g
  • avelã torrada
    100 g
  • chocolate p/ culinária 44% cacau partido em pedaços
    200 g
  • manteiga à temperatura ambiente
    200 g
  • leite
    100 g
Bolo
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • avelã c/ pele
    150 g
  • ovos
    12
  • açúcar
    200 g
  • cacau em pó
    20 g
  • farinha tipo 55
    30 g
  • fermento p/ bolos
    1 ½ c. chá de
Praliné
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • açúcar
    125 g
  • água
    50 g
  • mistura de frutos secos
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 12 g
Kalorie 0 kJ / 578 kcal
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...