Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 130 g açúcar
- 100 g avelã torrada
- 200 g chocolate p/ culinária 44% cacau partido em pedaços
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g leite
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g avelã c/ pele
- 12 ovos
- 200 g açúcar
- 20 g cacau em pó
- 30 g farinha tipo 55
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Praliné
- Manteiga q.b. p/ untar
- 125 g açúcar
- 50 g água
- 100 g mistura de frutos secos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 578 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Bolo de mousse de chocolate
30min
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1sa 10 dk
Bolo de ananás
2 Std.
Bolo de chocolate sem farinha
40min
Bolo da partilha
45min
Bolo de maracujá
1h 15min
Pão com recheio de truta fumada, atum e queijo-creme
1 godz. 50 min
Bolo de chocolate sem farinha
1 Std. 45 Min
Bavaroise de beterraba com salmão fumado
Brak ocen
Bolo cru de cenoura
5h 30min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo de chocolate sem glúten
45min