Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 130 g açúcar
- 100 g avelã torrada
- 200 g chocolate p/ culinária 44% cacau partido em pedaços
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 100 g leite
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g avelã c/ pele
- 12 ovos
- 200 g açúcar
- 20 g cacau em pó
- 30 g farinha tipo 55
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
Praliné
- Manteiga q.b. p/ untar
- 125 g açúcar
- 50 g água
- 100 g mistura de frutos secos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 578 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Quente e frio
8 godz.
Bolo de limão e amêndoa
50 Min
Bolo de maçã
1 Std.
Tarte vulcão
1 Std. 15 Min
Pão de frutos secos e maçã
13h 55min
Bolo merengado de avelã com natas e framboesa
35 Min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1 Std. 20 Min
Bolo de chocolate e amêndoa
30 Min
Bolo de chocolate e noz
1 Std.
Bolo de ananás
2 Std.
Bolo de coco sem farinha
35 Min