Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 4 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 500 g farinha tipo 65
- 150 g noz
- 5 g canela em pó
- 1 c. chá de sal
- Banha q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1476 kJ / 353 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Folar de erva-doce
24 Std.
Folar de amêndoa
35min
Folar de Olhão
4 Std. 30 Min
Bolo de agrião
50 Min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo da partilha
45min
Tarte de grão e coco
45min
Broas
40 Min
Broas de Natal
1 Std. 15 Min
Queijadas de requeijão
30 Min
Bolo de figo e medronho
1h
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min