Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo mozarela
- 200 g queijo-creme
- 10 g manjericão
- 10 g salsa
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g azeite
- 10 g sal
- 100 g linguiça s/ pele cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2191.7 kJ / 523.8 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 751.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão em vasos
1h 45min
Crepes de bacalhau
1h 15min
Focaccia de sardinha
1h 20min
Pão de azeitonas
1h 20min
Linguiça com pãezinhos de centeio
2h 10min
Palitos de presunto
50min
Gelado bom
10h
Pinhas de queijo e amêndoa
20min
Panettone com chocolate e laranja
2 godz. 45 min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Pão com pesto
2u. 5min
Focaccias
2h