Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo mozarela
- 200 g queijo-creme
- 10 g manjericão
- 10 g salsa
- 50 g manteiga à temperatura ambiente
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 30 g azeite
- 10 g sal
- 100 g linguiça s/ pele cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2191.7 kJ / 523.8 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 751.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francesinhas de frango
1h
Focaccias
2h
Queijo com doce de pimentos
1h
Bolo-rei de enchidos
2j 30 menit
Pãezinhos aromatizados
2h
Pinhas de queijo e amêndoa
20min
Coroa recheada
1 Std. 50 Min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2 Std. 50 Min
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Pão enrolado com pesto
1 Std. 40 Min
Pão de piza
1h
Rolos de queijo e bacon
1 Std. 20 Min