Kebabs de res con salsa bbq sudafricana (Monkey gland sauce)

Kebabs de res con salsa bbq sudafricana (Monkey gland sauce)

4.8 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porciones

Składniki

  • 30 g de aceite vegetal
  • 150 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 250 g de chutney de mango
  • 250 g de jitomate triturado, enlatado
  • 20 g de vinagre de sidra o manzana
  • 40 g de salsa Inglesa
  • 15 g de azúcar morena
  • 1 cdita de chile de árbol seco
  • 1 cdita de sal
  • 1000 g de filete de lomo de ternera cortado en tiras (aprox. 1 cm x 8 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 58 g
Kalorie 2242 kJ / 534 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...