Wersje kompatybilne
Pescado a la sal con salsa de perejil y limón
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de perejil y limón
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de mantequilla sin sal
- 1 cda de cebollín, finamente picado
- 300 g de caldo de pescado
- 200 g de media crema
- 1 cdita de ralladura de limón
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- ½ cdita de sal, o al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
Pescado a la sal
- 1 pescado, entero, sin vísceras, limpio, (Lubina o Huachinango), de 800 a 1000 g (o 2 de 500 g)
- 2000 g de sal gruesa
- 700 g de agua
-
400
g de papas, sin pelar y en trozos
lub 400 g de papas cambray, chicas o medianas sin pelar - limones en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1109 kJ / 264 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 219 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Crema de calabacita
25 min
Crema de jitomate
30 min
Camarones estilo Hunan
20 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45 min
Gazpacho
5 Min
Ceviche de tomate
15min
Camarones cremosos a la diabla
40 Min
Risotto de granada, queso azul y brandy
45 min
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Crema fría de aguacate
10 min