Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 c. à café de ras el-hanout, à ajuster en fonction des goûts
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 - 120 g de carottes, coupées en morceaux
- 1 rutabaga, coupé en morceaux
- 300 g de chair de courge butternut, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 250 g de pois chiches en conserve, égouttés
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potage de potiron et haricots blancs à la menthe
24h
Velouté du potager
15min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Soupe complète végétarienne
30 Min
Velouté aux saveurs marocaines
35 Min
Velouté carotte-betterave
35 Min
Soupe légère aux légumes
20 min
Velouté d'automne aux gambas
40 Min
Bouillon de légumes parfumé
45 Min
Soupe paysanne express
45 Min
Velouté butternut-poivron rouge
30 Min
Soupe de butternut, curry et amandes
35 Min