Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron confit
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ½ bouquet de cerfeuil frais, effeuillé
- 250 g de pois cassés
- 1000 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de volaille
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Velouté de pois cassés et speck croustillant
4h 10min
Velouté de petits pois à la menthe
35 min
Velouté de lentilles vertes à la feta
35 min
Soupe de haricots blancs
20 min
Crème de petits pois
40 min
Minestrone de légumes verts
1h
Soupe danoise aux pois cassés
1h
Soupe de pois cassés finlandaise
12h
Velouté de poireaux et pois cassés
4h 15min
Crème de lentilles corail
35 min
Soupe de lentilles corail
40 min
Soupe de pois cassés au lait de coco
30 min