Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 200 g di riso tipo Vialone nano
- 500 g di bietole, le foglie pulite
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 200 g di cipolle in quarti
- 100 g di porri a pezzi
- 50 g di pancetta a cubetti
- 30 g di olio di oliva
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 3 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 uova
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Emmental a pezzi (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 foglie di basilico fresco, lavate e spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Strudel verza e porri (vegan)
2 Std.
Torta salata bietole e uova
2 Std.
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Tortino di lenticchie
50 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Torta salata di bietole
1 Std.