Riso in torta verde

Riso in torta verde

4.6 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 200 g di riso tipo Vialone nano
  • 500 g di bietole le foglie pulite
  • burro q.b.
  • pangrattato q.b.
  • 200 g di cipolle in quarti
  • 100 g di porri a pezzi
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 30 g di olio di oliva
  • 2 foglie di alloro fresco lavate
  • 3 foglie di salvia fresca lavate
  • 1 spicchio di aglio schiacciato
  • 20 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 3 uova
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di Emmental a pezzi (2-3 cm)
  • 6 foglie di basilico fresco lavate e spezzettate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.2 g
Kalorie 1506 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...