Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di semola rimacinata di grano duro
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 4 foglie di salvia fresche
- 4 foglie di basilico fresche
- 1 pizzico di origano secco
- 150 g di farina tipo 0
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243.1 kJ / 58.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 155.3 mg
Alternatywne przepisy
Muffin al burro
1 Std. 5 Min
Ciambella speziata
45 Min
Tartufi al cioccolato fondente e panettone
14h
Panini con arachidi
6 Std.
Crostello
4 Std.
Crakerstrelli
2h
Donuts alle patate dolci
1h 30min
Ciambella paradiso cioccolato bianco e lamponi
2h
Sfere di donut al burro di arachidi con salsa al cioccolato
3sa 30 dk
Baci di dama calabresi
1h
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Crema al cioccolato bianco e caffè
20min