Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al cioccolato bianco
- 150 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 uovo
- 500 g di latte
Pasta choux
- 100 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 0 + q.b.
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci (8 g)
- 4 uova
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stella al gianduia
7 Std. 30 Min
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2 godz.
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Freakshakes ai waffles
50min
Pasta biscotto
1 godz.
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1 godz.
Tronchetto al tiramisù
4 godz.
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Bignè al cioccolato
3h
Torta Nua
2 godz.
Tiramisù al pandoro
4 godz.
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min