Torta bignè al cioccolato bianco

Torta bignè al cioccolato bianco

3.4 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

Crema al cioccolato bianco
  • 150 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 1 uovo
  • 500 g di latte
Pasta choux
  • 100 g di acqua
  • 100 g di latte
  • 80 g di burro + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g farina tipo 0 + q.b.
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci (8 g)
  • 4 uova
  • zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.7 g
Kalorie 1272 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 28.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...