Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato bigusto
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di latte condensato
-
4 - 5
gocce di aroma di vaniglia
lub ½ stecca di vaniglia - 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Biscotto
- 100 g di zucchero
- 150 g di burro a pezzi
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 250 g di farina tipo 00
- 30 g di latte
- 15 g di cacao in polvere
- 4 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3397 kJ / 812 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 206.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20min
Gelato biscotti cookies e panna
3u.
Ghiacciolo al gianduia
6 godz. 15 min
Gelato al cioccolato
12 godz.
Gelato biscotto cioccostelle
3u.
Dolcetti al cocco e cioccolato
2 Std.
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10h 20min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3h 30min
Gelato al gianduia
10h 20min
Brioches
4h 50min
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12j 30 menit