Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato bigusto
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 150 g di latte condensato
-
4 - 5
gocce di aroma di vaniglia
lub ½ stecca di vaniglia, i semini estratti - 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Biscotto
- 100 g di zucchero
- 150 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 30 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao in polvere
- 4 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3397 kJ / 812 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 77.9 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 206.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina sfogliata (1 porzione)
40min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Stecco panna e fragola
6 Std.
Stracciatella
10h 25 min
Gelato biscotto cioccostelle
3 Std.
Trancetti al latte
6 Std. 30 Min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3 godz. 30 min
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10h 20min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Gelato biscotto
7 Std. 45 Min
Stella al gianduia
7 Std. 30 Min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5h 30min