![Estofado de calabaza, tofu y mariscos Estofado de calabaza, tofu y mariscos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81C71308-9DA0-459E-A660-9F4664D3B316/Derivates/818b6139-4bff-49f1-a10c-3f5404d68eaa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua
- 250 g de calabaza, pelada, sin semillas, en trozos
- 100 g de camarones grandes, pelados, sin cabeza
- 200 g de calamar, en rebanadas
- 1 cdita de vino de arroz
- 15 g de aceite vegetal
- 175 g de cebolla, en trozos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 300 g de tofu, en cubos (2 cm)
- 2 pizcas de pimienta negra molida recién molida
- hojas de cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema vegana
10min
Soya al pastor
40 Min
Guiso de frijoles con tubérculos
20 dk
Frijoles con romero y ajo en salsa de jitomate
20 dk
Pan plano de centeno
2h 10min
Mole vegano
40 Min
Crema Ácida vegana
10min
Queso derretible vegano
2h 30min
Sopa de chorizo, papas y col
35 min
Potaje de habas
1 godz. 30 min
Lentejas con tomate y acelgas
30min
Sopa de habas
2h