Wersje kompatybilne
Huevos horneados con lentejas y salsa de queso de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de perejil fresco
- 50 g de aceite de oliva
- 80 g de echalot
- 150 g de poro, cortado en trozos
- 400 g de jitomate triturado, enlatado
- 550 g de agua
- 200 g de lentejas
- 1 cda de caldo de verduras en pasta
- 1 pizca de pimienta molida
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 4 huevos
- 100 g de queso de cabra suave
- 70 g de yogur griego, sin azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2076 kJ / 496 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 min
Hamburguesas de portobello
40 min
Keppe de quinoa
1h
Frijoles al horno con verduras
30 min
Cassoulet vegetariano con legumbres
40 min
Ensalada de berenjenas y pimientos con cuscús
35 min
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1h
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 min
Tortitas de lentejas y sopa de calabacitas
1 godz. 30 min
Berenjenas rellenas con aderezo de yogurt al azafrán
50 min
Risotto al vino tinto
25 min
Sopa de acelgas con quinoa
1h