![Puré de alubias con espinaca Puré de alubias con espinaca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61626c60-080a-4da5-a364-25fed7536e0b/Derivates/d2458de5-325f-4ad1-ad06-38b5af657167.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Espinacas
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 250 g de espinaca baby fresca
- 1 pizca de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
Puré de alubias
- 30 g de echalot
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 250 g de alubias cocidas, enjuagadas y escurridas
- 160 g de agua
- 1 pizca de sal fina, o al gusto
- 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 401 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de zanahoria y espinacas
35 Min
Sopa de habas
2 godz.
Sopa italiana de papa
50 Min
Sopa de frijol con quinoa
1 Std.
Sopa de apio
50 Min
Garbanzos con camote y espinacas
40 Min
Crema de espinacas con nuez
20 dk
Sopa de verduras con pesto de nuez de la india TM6
2 godz. 20 min
Sopa de lentejas con camote y pasta
35 Min
Crema de brócoli y manzana verde
35 Min
Guiso de arroz, lentejas y espinaca
50 Min
Crema de espinaca
25 Min