Rhabarbersirup mit Rosmarin

Rhabarbersirup mit Rosmarin

4.5 31 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Flaschen

Składniki

  • Rhabarber rotstielig, ungeschält, in Stücken (3-4 cm), siehe Tipp und Variation
    1000 g
  • Wasser
    500 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    100 g
  • Zitronensäure (opcjonalnie) (siehe Tipp)
    1 TL
  • frischer Rosmarin
    4 - 5 Zweiglein
  • Zucker
    550 g

Wartości odżywcze na 1 Flasche

Kalorie 101 kcal / 1795 kJ
Białko 0 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...