Urządzenia i Akcesoria
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
9 Flaschen
Składniki
-
schwarze Johannisbeeren abgerebelt1000 g
-
Vollrohrzucker350 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Rotwein (z. B. Zweigelt)250 g
-
Wodka 40 % Alkohol600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
1 g
Kalorie
1400 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillen-Limes
25 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Marillenlikör mit Chili
50 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Ribiselgelee
55 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 godz.