Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schwarze Johannisbeeren, abgerebelt
- 350 g Vollrohrzucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 250 g Rotwein (z. B. Zweigelt)
- 600 g Wodka, 40 % Alkohol
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1400 kJ / 334 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1 Std.
Traubengelee
1 Std.
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 Std.
Holunderblüten-Limetten-Sirup
48h
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Kirschenchutney
1h 5min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Ribiselgelee
55min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Heidelbeermarmelade
55min
Waldbeerenmarmelade
55min