Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frische Erdbeeren, entkelcht
- 20 - 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1150 g Wasser
- ½ TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
1
EL Vanillezucker, selbst gemacht
lub 2 TL Tonkabohnen-Vanillezucker (z. B. Tahiti-Blütenmischung von FEINE PRISE, siehe Tipp) - 120 - 180 g Zucker
- 680 g Rhabarber
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 864 kJ / 206 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Traubengelee
1h
Quittenmus
1 godz. 45 min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2h 30min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5u. 50min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Erdbeermarmelade
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Heidelbeermarmelade
55 min