Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Marillen, getrocknet, entsteint, halbiert
- 20 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
- 5 - 6 Knoblauchzehen, halbiert
- 300 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1000 g Wasser
- 150 g Zucker
- 1 TL Senfkörner, gelb
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
EL Berberitzen, getrocknet
lub 1 EL Cranberrys, getrocknet - 1 ½ TL Salz, unjodiert
-
¼
TL Zimt, gemahlen
lub ¼ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" (siehe Tipp) - 750 g Hokkaidokürbisfleisch, geschält (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 604 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Traubengelee
1h
Quittenmus
1h 45min
Orangenpaste
30min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2h 30min
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55min
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Winterapfel im Glas
1h 15min
Butternusskürbisgemüse
25min