Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stück Weißkrautkopf (à ca. 1,3 kg, siehe Tipp)
- 20 g Salz, unjodiert, (siehe Tipp)
- ½ EL Kümmel, ganz
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 856 kJ / 206 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 23 g
Alternatywne przepisy
Fruchtiges Tomatenketchup
2h 25 min
Rotes Sauerkraut mit karamellisierten Birnen
40 Min
Talggen
1 Std. 40 Min
Vanillejoghurt
13 Std.
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 Std. 30 Min
Zwiebelschmelze
40 Min
Kren, milchsauer vergoren
72h 25min
Gelber Fisolensalat
40 Min
Dampfgegarte grüne Fisolen und grüne breite Bohnen
20 min
Heidelbeerjoghurt
13 Std.
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Gekochtes Sauerkraut
50 min