Urządzenia i Akcesoria
Quittenmus
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
5 Schraubgläser
Składniki
-
Zitronensaft, frisch gepresst35 g
-
Apfelsaft350 g
-
Quitten geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)750 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Zitronensäure (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
-
¼ - ½ TL Zimt, gemahlenKardamom, gemahlen (opcjonalnie)¼ - ½ TL
-
Wasser800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
1 g
Kalorie
609 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1 godz.
Spätsommerkompott
3 godz. 5 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Traubengelee
1 godz.
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Birnenkompott mit Safran
3 godz.