![Quittenmus Quittenmus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/919E632C-381D-40F9-B5D9-B0D8230F8377/Derivates/d6a1b4f3-a33d-49ae-879b-b92227af5ccd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 350 g Apfelsaft
- 750 g Quitten, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
¼ - ½
TL Kardamom, gemahlen (opcjonalnie)
lub ¼ - ½ TL Zimt, gemahlen (opcjonalnie) - 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 609 kJ / 146 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Birnenkompott mit Safran
3j
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min
Kürbis-Kokos-Marmelade
1h
Kürbis süß-sauer
1h 25 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 Std. 5 Min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Traubengelee
1h
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1j 20 menit
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min