Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 el witte peperkorrels
- 80 g ui, in vier gesneden
- 50 g selder, in stukken
- 50 g spek, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 snuifje paprikapoeder
- 30 g boter, in blokjes
- 150 g aardappelen, geschild, in stukken (3 cm)
- 600 g zoete maïskorrels
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 800 g water
- 250 g chorizo, in dunne schijfjes
- 1 snuifje zeezout
- lichte room (ong. 18% vet), om op te dienen
- paprikapoeder, wat extra als garnituur
- selderij bladeren, als garnituur
- verse bieslook, fijn gesneden als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Nessuna valutazione
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Nessuna valutazione
Pizza Margherita
2h 10min
Graubünden gerstsoep
Nessuna valutazione
Traditionele Taiwanese vleeszijde
Nessuna valutazione
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1h 35 min
Kalkoenburgers
1j 25 menit
Kippennoedelsoep
1h 35 min
Misosoep, sake zeevruchten en rijst
Nessuna valutazione
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1j 25 menit
Halloween quiche
2h
BBQ-saus
20min