Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 el witte peperkorrels
- 80 g ui, in vier gesneden
- 50 g selder, in stukken
- 50 g spek, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 snuifje paprikapoeder
- 30 g boter, in blokjes
- 150 g aardappelen, geschild, in stukken (3 cm)
- 600 g zoete maïskorrels
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 800 g water
- 250 g chorizo, in dunne schijfjes
- 1 snuifje zeezout
- lichte room (ong. 18% vet), om op te dienen
- paprikapoeder, wat extra als garnituur
- selderij bladeren, als garnituur
- verse bieslook, fijn gesneden als garnituur
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balletjes in Spaanse saus
55min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1 Std. 20 Min
Aardbeiencompote - Yoghurtcake
55min
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45 Min
Aspergesoep met citroen
55min
Mexicaanse dip in laagjes
25 Min
Canapé met ei
10 min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Russische rode bietensalade
1 Std. 10 Min
Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas
45 Min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Vegetarische chili
1h 5min