Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 komkommers, geschild of ongeschild en uiteinden afgesneden (ongeveer 800 g)
- 200 - 250 g Griekse yoghurt
- 1 - 2 tl zout
-
1
bos verse dille, gebeiteld
lub 4 el gedroogde dille - 1 tl gemalen peper (opcjonalnie)
- 1 el ciderazijn (opcjonalnie)
- 1 tl kristalsuiker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 451 kJ / 108 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5 Std.
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50min
Minuut koolsla
10 min
Geraspte wortelsalade
10 min
Boeddha bowl met kip
1h
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30 dk
Pizza met blauwe kaas, knapperige bacon, peer, honing en walnoten
3 Std. 35 Min
Peren in rode wijn
3h 20min
Kruiden- en citroenzout
1h
Pasta met ansjovis en broodkruimels
45 dk
Mosterd-dillesaus
2h 15min