Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, cubed (¾ in.) (opcjonalnie)
- 1 - 2 oz pistachio nuts, unsalted, shelled, peeled
- 1 - 2 oz pine nuts
- 1 - 2 oz slivered almonds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 24 ½ - 26 ½ oz cauliflower, broken into florets (1 in.)
- 2 garlic cloves
- 4 green onions, roots removed and quartered
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 4 sprigs cilantro, leaves only (approx. 0.5 oz), divided
- 7 oz fresh mushrooms, thinly sliced
- 1 oz white wine
- 17 ½ oz water
- 10 ½ oz yams, cubed (approx. ¾ in.)
- 2 oz currants
- 3 oz fresh baby spinach, leaves only, lightly chopped
- 12 soft dried apricots, thinly sliced (approx. 3 oz)
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996.7 kJ / 477.2 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 424.5 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower "Fried" Rice
40min
Lentil Moussaka
2h 20min
Ratatouille
40min
Vegetable Stock Base
40min
Chicken and Farro Harvest Salad
1h 45min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1h 5min
Broccoli or Cauliflower Rice
5min
Beet Hummus
20 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min