Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 80 g de agua
- 120 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Relleno
- 150 g de turrón de Jijona blando
- 50 g de queso cremoso
- 650 g de nata (35% de grasa)
Crema de yema
- 4 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 35 g de agua
- 10 g de maicena
Montaje
- 4 - 6 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2384 kJ / 570 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 136.2 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Crema pastelera
10min
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5h 15 min
Tarta San Marcos
4h
Pastel ruso con praliné de avellanas
3h 20min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Boston cream pie
3 Std.
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Brazo de gitano
3 Std.