Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions (approx. 7 oz), white parts, sliced, green parts thinly sliced, divided
- 1 lemon, thin peel only, no pith, plus extra lemon, sliced, to garnish
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp salt
- 10 sprigs parsley, leaves only
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 oz unsalted butter, cubed
- 6 oz chicken stock, low sodium
- 2 oz lemon juice
- 2 oz white wine
- 2 tbsp capers, drained
-
24
oz chicken tenderloins
lub 24 oz boneless, skinless chicken breasts, in strips (1 in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 724.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Mediterranean Chicken with Olives
35min
Slow Cooked Pulled Pork with Apple and Fennel Salad
5h
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Ginger Pork Lettuce Cups with Strawberry Chutney
50min
Moroccan Chicken Bowl
45 min
Beef Stroganoff
40 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Chicken Marsala
40 Min
Sesame Orange Chicken
1h 30 min
Chicken Tetrazzini
40 Min