Bow-Tie Antipasto Pasta Salad

Bow-Tie Antipasto Pasta Salad

4.1 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Italian Vinaigrette
  • olive oil
    6 oz
  • lemon thin peel only, no pith, plus 2 tbsp juice, divided
    1
  • garlic cloves
    2
  • dried basil
    1 tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • sugar
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • red wine vinegar
    3 oz
  • paprika
    ⅛ tsp
  • onion powder
    ½ tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
Pasta Salad
  • water
    50 oz
  • dried bow-tie pasta
    16 oz
  • red onions quartered
    4 oz
  • salami sliced (¼ in.)
    5 oz
  • roasted red peppers julienned, drained
    4 oz
  • pepperoncini julienned, drained
    4 oz
  • sliced black olives drained
    3 ½ oz
  • mozzarella bocconcini drained
    8 oz
    8 oz ciliegine, drained
  • fresh basil leaves thinly sliced, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 3297 kJ / 788 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...