Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g feijão-verde cortado em pedaços pequenos
- 1000 g água
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 folha de louro
- 1 pitada de sal
- 15 g farinha
- 1 c. sopa de vinagre de vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 696 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de grelos
45min
Sopa de rama de rabanete
40min
Esmagada de favas
45min
Beringela recheada com atum
1 Std.
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Esparregado à moda da Beira
50min
Escabeche de peixe-espada com batatinha nova e molho de mostarda
50min
Esparregado
20 Min
Esparregado de grelos e nabiças
40min
Bolo de azeite
50min
Peixinhos da horta
50min
Bacalhau com batata e puré de brócolos
1h 35 min