Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 150 g vinho tinto
- 100 g água
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 600 g batatinhas novas cortadas em metades
- 1 c. chá de sal
- 1 pimenta da terra
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 309 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Caldeirada de marisco
40min
Arroz de lapas
45 min
Feijoada de polvo
1h 30 min
Polvo à moda do Minho
50min
Polvo guisado
55min
Guisado de borrego
13 Std.
Feijoada de atum fresco
40min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 min
Carne em vinha de alhos
96 Std.
Caldeirada à algarvia
3h
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Lulas guisadas
50min