Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 ½ c. chá de sal
- 600 g batatinha nova cortada em quartos
- 2 douradas (800 g aprox.)
- 50 g cornichons
- 30 g chalota
- 5 pés de aneto, só as folhas
- 1 lima (raspa e sumo)
- 10 g mostarda
- 1 pitada de pimenta
- 240 g Iogurte grego
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2434 kJ / 582 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe ao sal
1h
Douradas ao vapor
40min
Peixe ao sal aromatizado
1h 35 min
Dourada com legumes em papelote
40min
Salmão a vapor com puré de brócolos e batata-doce
30min
Robalos com feijão-verde
30min
Filetes de perca em cesto de alface com molho de feta e limão
35min
Dourada recheada com pesto de coentros
50min
Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão
45min
Robalo a vapor com molho de lima
35min
Salmão com batata nova e legumes de verão
35min
Lombo de salmão em papelote com puré de batata com espinafres
40min