Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 800 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 2 c. sopa de polpa de tomate
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 300 g vinho tinto
- 550 g água
- 250 g arroz agulha
- Salsa picada q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2451 kJ / 586 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45min
Frango de cebolada à angolana
30min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Rojões em vinho tinto
50min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Pilaf de porco
45min
Esparguete com frango
40min
Rojões com castanhas
2h 40min
Tirinhas de porco salteadas com legumes
30min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min