Wersje kompatybilne
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 10 g coentros
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 40 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos frescos cortados em quartos
- 3 pés de tomilho, só as folhas
- 5 g molho de soja
- 350 g frango assado s/ ossos, cortado em pedaços pequenos
- 10 g mostarda
-
200
g natas
lub 200 g natas de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2289 kJ / 548 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Guisado cremoso de peru com bacon e alho-francês
35 min
Penne com atum
30 min
Massa com frango e orégãos
30 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa com frango e tomate seco
45 min
Esparguete à carbonara
30 min
Bolonhesa
1 godz. 10 min
Esparguete à carbonara
30 min
Tiras de peru com molho cremoso
45 min