Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 35 g azeite
- 20 g farinha
- 200 g água
- 300 g tomate em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 800 g carne de vaca s/ nervos cortada em cubos
- 1 folha de louro
- 250 g cenoura cortada em cubos
- 400 g batata cortada em cubos
- 250 g cebolinhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1h 5 min.
Tirinhas de porco salteadas com legumes
30min
Vitela guisada com massa
9h 20min
Frango com cerveja
40min
Frango de cebolada à angolana
30min
Guisado de frango com chouriço e grão
40min
Cebolada de porco com batata e curgete assadas
1h 15 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Salteado de porco com pimentos
30min
Arroz de vitela com legumes
50 Min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min