Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 300 g grelos s/ pé cortados em pedaços
- 1200 g água
- 300 g arroz carolino
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 6161 kJ / 1474 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 248 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Arroz de míscaros
25min
Arroz de pato à Lafões
1h 40min
Arroz de coelho e espinafres
40min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Esparregado à moda da Beira
50min
Arroz de tomate
30min
Arroz de bacalhau
30min
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Esparregado de grelos e nabiças
40min
Arroz de feijão com morcela
35min
Arroz com cenoura e ervilhas
30min