Purée z bakłażana i pomidorów
TM5 TM6

Purée z bakłażana i pomidorów

Składniki

  • 40 - 60 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pomidorów, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 150 g bakłażana, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta oregano, suszonego
  • 1 szczypta cukru (opcjonalnie)
  • 200 g wody
  • 40 g serka kremowego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
724 kJ / 173 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie