Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 - 60 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pomidorów, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 150 g bakłażana, obranego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 1 szczypta cukru (opcjonalnie)
- 200 g wody
- 40 g serka kremowego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min