
Urządzenia i Akcesoria
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
40 - 60 g cebuli dymki pokrojonej na kawałki
-
100 g pomidorów obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
150 g bakłażana obranego, pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta oregano, suszonego
-
1 szczypta cukru (opcjonalnie)
-
200 g wody
-
40 g serka kremowego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
173 kcal /
724 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
8.8 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min