Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sera żółtego
- 400 g wody
- 150 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 25 - 30 g makaronu, suchego, typu gniazdka lub gwiazdki
- 15 g oliwy z oliwek
- 150 g pomidorów, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 30 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 988 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 Min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h