Wersje kompatybilne
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
-
3
zielone fasolki mamut, świeże, bez łyka, pokrojone na kawałki
lub 6 zielonych fasolek szparagowych, mrożonych, bez łyka - 40 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- ½ łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 336 kJ / 80.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 Min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 Std.
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 Min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 Min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min