![Focaccia aux pois chiches Focaccia aux pois chiches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/615528F3-D063-4486-9114-5846492ED7AC/Derivates/510283F9-DAD7-49A8-AEF8-524068791D59.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
240
g de pois chiches en boîte, égouttés
lub 240 g de pois chiches, cuits, sans l'eau de cuisson - 510 g d'eau
-
25
g de levure fraîche
lub 1 sachet de levure sèche - 150 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour badigeonner
- 150 g de pancetta, en dés
- 900 g de farine
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 1 brin de romarin, frais, lavé et séché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chips croustillantes et guacamole
1 godz.
Fougasse aux olives
2j 20 menit
Blinis aux pois chiches et aux tomates
30 min
Séré aux herbes
10 menit
Glace au miel
17 Std. 45 Min
Pancakes épeautre-sarrasin-banane
25min
Sauce automnale
10 menit
Pizza aux épinards et fromage de brebis
1 Std. 10 Min
Gratin de quinoa et brocolis
1 Std. 10 Min
Salade d'orge tiède aux légumes-poulet
45 min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Salade de chou-fleur-haricots rouges
10 menit