![Fougasse de mardi gras Fougasse de mardi gras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1fdc47c9-890d-4e9f-a5d3-0392ae200017/Derivates/4d9cba3d-65a9-4b3f-829c-e0c0e8fbc99c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 175 g de beurre, in Stücken
-
½
cube de levure boulangère fraîche (ca. 10 g), zerbröckelt
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 c. à café de sucre
- 500 g de farine
- 2 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, verquirlt
- 1 c. à soupe de graines de cumin (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2h 30min
Tourte au kirsch de Zoug
4小时
Crêtes de coq
24 Std.
Gnocchi de pommes de terre
1 godz. 15 min
Cacahuètes épicées
45 min
Bâtonnets aux noisettes
1 Std. 50 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Pain paysan
3h
Cuchaule
2h 30min
Tartare de légumes
25 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min