Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 175 g de beurre, in Stücken
-
½
cube de levure boulangère fraîche (ca. 10 g), zerbröckelt
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 c. à café de sucre
- 500 g de farine
- 2 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, verquirlt
- 1 c. à soupe de graines de cumin (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1h 55min
Crêtes de coq
24h
Bricelets
2j 30 menit
Couronne aux herbes et à l’ail
3h 30min
Séré aux herbes
10 min
Risotto au safran de Mund
45 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2j 30 menit
Pain tessinois
1h 50min
Compote de pommes pour les provisions
30 min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2j
Läckerli de Bâle
1h 10 min