Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots

Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots

4.7 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

Les lasagnes
  • de farine et un peu pour la pâte
    300 g
  • œufs
    3
  • d'huile d'olive extra vierge
    ½ c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café
Le pesto
  • de parmesan en morceaux (env. 2-3 cm)
    150 g
  • de pecorino en morceaux (env. 2-3 cm)
    30 g
  • de pignons de pin
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • de feuilles de basilic frais lavées et séchées délicatement
    80 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    150 g
  • de sel
    1 pincée
La béchamel
  • de beurre
    50 g
  • de farine
    50 g
  • de lait
    700 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    2 pincées
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
Terminer la préparation
  • d'huile d'olive extra vierge
    1 c. à soupe
  • de pommes de terre pelées et coupées en rondelles (0.5-1 cm)
    300 g
  • de haricots verts, frais en morceaux (3-4 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 785 kcal / 3284 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 351 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...