Pizza quatre fromages

Pizza quatre fromages

4.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Pâte
  • 50 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre
  • 15 g de levure fraîche
    2 c. à café bombées de levure sèche
  • 180 g de petit-lait
    180 g de lait demi-écrémé
  • 1 c. à café de sel
  • 400 g de farine pour pizza
Garniture
  • 50 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 50 g de fromage caciocavallo en morceaux (3 cm)
    50 g de fontina, en morceaux (3 cm)
  • 80 g de mozzarella égouttée, coupée en quarts
Terminer la préparation
  • 80 g de gorgonzola en morceaux (2-3 cm)
  • 1 pincée de poivre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2431 kJ / 581 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...