Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 160 g de beurre, en morceaux
- 350 g de sucre
- 4 oeufs
- 160 g de farine de blé
- 5 g de poudre de cacao
- ½ sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 250 g de crème, min. 30% M.G., froide
- 30 g de confiture de fraises
- 5 gouttes de colorant alimentaire
- du sucre glace
- 7 fraises, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3142 kJ / 751 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 84.7 g
- Tłuszcz
- 41.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli con carne
40 Min
Confiture à la fraise
1ωρ. 5 λεπτ.
Sablés à l’ananas
Brak ocen
Cupcakes au chocolat avec glaçage à la vanille et à la noix de coco
Brak ocen
Gâteau à la rhubarbe, à l'orange et aux amandes
1 godz. 30 min
Chili con carne
Brak ocen
Mousse au chocolat à l'orange
2 godz. 20 min
Mousse au chocolat glacée
Brak ocen
Muffins aux champignons et au chocolat
1 Std.
Cheesecake (sans cuisson)
5h 30min
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Cheesecake (avec cuisson)
7 Std. 20 Min