![Doigts de beignet à la citrouille Doigts de beignet à la citrouille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B0C7DFC-5F89-4F09-8BDD-91EA70AF40F5/Derivates/2a13b988-c254-4037-9f00-27dc574c1007.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de potiron, en morceaux (3-4 cm)
- 700 g d'eau
- 2 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de levure déshydratée
- 300 g de farine à pain
- 85 g de sucre
- 3 c. à café de cannelle, moulue
- de l'huile végétale, pour frire
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 228 kJ / 54 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes sauce tomate et polenta de parmesan
1 Std. 10 Min
Pain au potiron
1 Std. 45 Min
Terrine de poulet, porc et foie gras et son chutney de figues au porto
10h 30min
Affogato de bananes rôties
10h 55min
Liqueur au cheesecake
Brak ocen
Croquette de poisson vapeur à la Thai
45 Min
Gâteau triple chocolat
2 godz. 30 min
Charlotte au chocolat et à la banane
24 Std.
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 Min
Gelée de poire
10 Std.
Beignets de crevettes et patates douces
55 Min
Crème d'haricots marocaine
35 min