Pizza alla marinara
TM5 TM6

Pizza alla marinara

4.6 (9 ocen)

Składniki

Pâte

  • 220 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre
  • 20 g de levure fraîche
  • 400 g de farine pour pizza
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel

Garniture

  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 300 g de tomates pelées en dés, en boîte ou fraîches
  • 1 gousse d'ail
  • 2 - 3 feuilles de basilic frais, lavées et essorées
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café d'origan séché (ou frais, selon les goûts)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2761 kJ / 660 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
106 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy