
Wersje kompatybilne
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
- 500 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
-
500
g zielonej fasolki mamut, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej bez łyka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 38 kcal / 159 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.2 g