Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 240 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 350 g wody
- 50 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 1141.7 kJ / 272.7 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 22.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50min
Purée z gruszki i banana
10min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30min
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1h